Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
masło 200 gramów
jajka 5 sztuk
cukier 225 gramów
cukier 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 sztuk
czekolada gorzka 100 gramówsok z
winogron 1 szklanekkrem
waniliowy do
tortów 2 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
sól 2 szczypta
twarożek 750 gramów
truskawki 500 gramówWykonanie:Miękkie 100g
masła posiekać z przesiana
mąka, dodać 75g
cukru, 1
cukier waniliowy, 1
jajko oraz szczyptę
soli i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folie i wstawić na 30 minut do lodówki. Rozwałkować ciasto i wyłożyć nim srednią tortownicę, wyścielona papierem do pieczenia.Połamana
czekoladę roztopić w kąpieli
wodnej i ostudzić. Utrzeć 100g
masła, 150g
cukru,
cukier waniliowy oraz pojedynczo 4
żółtka. Dodać
twarożek wymieszany z
budyniem. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać
czekoladę.
Białka ubić ze szczyptą
soli na sztywną pianę, podzielić na połowę i dodać do każdej z mas. Jasną i ciemna masę
serową wylewać na przemian na ciasto tak, by powstał marmurek. Wymieszać widelcem. Piec 60 minut w 180 stopniach, wystudzić.Oczyszczone
truskawki pokroić na plasterki i ułożyć na cieście. Krem
waniliowy rozpuścić w
soku winogronowym, dodać 2 łyżki
cukru, zagotować i wylać na
owoce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: