Wykonanie
Moja propozycja na dzisiaj to browni ale trochę inne bo w smaku przypomina
czekoladę na bazie
mleka w proszku. Jest przepyszne może zamiast pączków warto by się było skusić na takie cudeńka.
Składniki:200 g ciemnej
gorzkiej czekolady maksymalnie 40% !!!150 g
masła2
jajka180 g
cukru90 g
mąkiduża szczypta
soli1/2 łyżeczki ekstraktu z
waniliiFormę o wymiarach 20 x 30 cm(nasze ciasto będzie płaskie-o to chodzi) posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia.
Czekoladę połamać na kostki i rozpuścić w garnuszku razem z
masłem, na małym ogniu. Nie gotować, doprowadzić tylko do rozpuszczenia składników.
Jajka ubić na puszysto z
wanilią i
cukrem. Następnie dodać masę
czekoladową i razem przez chwilkę miksować na wolnych obrotach. Dodać przesianą
mąkę,
sól, dokładnie mieszamy na jednolitą masę, przełożyć na formę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika ( 160 stopni) i piec przez 18-19 minut.