Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 1 szklanek
mąka 1,5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
śliwki węgierki 1 kilogramów
cukier puder według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
śliwki przekroić wzdłuż i wyjąć pestki.
Jajka utrzeć z
cukrem i
cukrem waniliowym, dodać przesianą
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia oraz
solą,
olej i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia, a na wierzchu ciasno ułożyć połówki
śliwek przepołowiona strona do góry. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Lekko ostudzone ciasto posypać
cukrem pudrem.Uwagi:
Śliwki można zastąpić
jagodami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: