ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukcukier 1 szklanekmąka 1,5 szklanekolej 4 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 łyżek deserowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptaśliwki węgierki 1 kilogramówcukier puder według uznaniaWykonanie:Oczyszczone śliwki przekroić wzdłuż i wyjąć pestki. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz solą, olej i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia, a na wierzchu ciasno ułożyć połówki śliwek przepołowiona strona do góry. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Lekko ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.Uwagi:Śliwki można zastąpić jagodami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: