Wykonanie
Uwielbiam takie ciasta, wrzucić, wymieszać, upiec :) Wypiek z dużą ilością
jagód, które nie zapadną się do środka ciasta :)
1 pełna po brzegi i 0,5 szklanki
mąki pszennej tortowej0,5 szklanki
oleju3
jaja3/4 szklanki
cukru2 kopiaste łyżki
cukru waniliowego1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
solidodatkowo:1,5 szklanki
jagódcukier puder do posypaniaCałe
jaja ubić z
cukrem i
cukrem waniliowym, następnie dodać
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia,
olej,
sól, wszystko razem zmiksować na najwyższych obrotach do połączenia składników.Kwadratową blaszkę o
boku 22 cm lub tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, posypać
jagodami, piec około 55 minut w temperaturze 180 stopni, do "suchego patyczka".Po upieczeniu posypać
cukrem pudrem.