Wykonanie
Tak upalnie że nawet się myśleć nie chce, a co dopiero siedzieć przed kompem i pisać. Nic tylko by się w cieniu nad
wodą siedziało. Ale mimo wszystko zachęcam Was do przygotowania szybkiego, ale pysznego ciasta.



Składniki:1,5 szklanki
mąki pszennej1/2 szklanki
oleju3
jaja3/4 szklanki
cukru2 czubate łyżki
cukru waniliowego1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli1,5 szklanki
jagódcukier puder do posypaniaWykonanie:Całe
jaja ubić z
cukrami, dodać
mąkę z proszkiem,
olej i
sól. Wymieszać.Kwadratową blaszkę o
boku 22 cm, lub tortownicę o średnicy 22 cm, wyłożyć papierem, wylać ciasto, posypać
jagodami i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 st. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.Smacznego!