ßßß Cookit - przepis na Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
szczaw 600 gramów
mięso z indyka 400 gramów
ziemniaki 400 gramów
włoszczyzna 1 pęczek
ziele angielskie 5 sztuk
Pieprz w kulkach 5 sztuk
liść laurowy 3 listków
sól według uznania
koperek według uznania
pietruszka według uznania
Wykonanie:
Wszystkie składniki oprócz szczawiu, zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny. Ziemniaki pokroić i dodać do zupy po półgodzinie, gdy będą miękkie dodać szczaw (świeży partiami, ze słoika od razu).
Zupę można zabielić śmietaną.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8508/Zupa-szczawiowa