Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
szczaw 600 gramów
mięso z indyka 400 gramów
ziemniaki 400 gramów
włoszczyzna 1 pęczek
ziele angielskie 5 sztuk
Pieprz w kulkach 5 sztuk
liść laurowy 3 listków
sól według uznania
koperek według uznania
pietruszka według uznaniaWykonanie:Wszystkie składniki oprócz szczawiu, zalać zimną
wodą i gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny.
Ziemniaki pokroić i dodać do zupy po półgodzinie, gdy będą miękkie dodać
szczaw (świeży partiami, ze słoika od razu).Zupę można zabielić
śmietaną.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: