Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
brokuły 500 gramów
ser żółty 150 gramów
szynka wędzona 150 gramów
jabłka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
brokuły podzielić na różyczki i włożyć do wrzącej lekko posolonej
wody, i gotować 5 minut bez przykrycia. Odcedzić, osączyć, wystudzić.
Ser i
szynkę pociąć w cienkie paski. oczyszczona
cebule grubo posiekać. Miąższ razem ze skórką umytych
jabłek pokroić w kostkę i skropić
sokiem z cytryny. Wszystkie rozdrobnione składniki dać do salaterki. Oprószyć
sola oraz
pieprzem, skropić
olejem i wymieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: