« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone wołowe 500 gramówjajko 1 sztukcebula 2 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniazioła prowansalskie według uznaniabułka do hamburgerów 4 sztuksok jabłkowy 1 sztukser żółty 8 sztuksałata 4 sztukmusztarda według uznaniaketchup według uznaniaWykonanie:Wymieszać mięso z jajkiem i jedną posiekaną cebulą, przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Uformować 4 burgery, upiec je na grillu lub ruszcie piekarnika. Upiec także bekon oraz bułki przekrojone na połówki.Drugą cebulę pokroić w krążki. Na każdej połówce bułki położyć plaster sera i poczekać, aż się stopi. Przekładać bułki kotletami, plasterkami pomidorów, krążkami cebuli, bekonem oraz sałatą. Polać keczupem i musztardą.Uwagi:Do potrawy używamy sera i bekonu w plastrach i liści sałaty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: