Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone wołowe 300 gramów
sos pomidorowy 4 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
jajka 1 sztuk
bułki 4 sztukliście
sałaty według uznania
pomidor 1 sztuk
ogórek zielony 0,5 sztuk
fasolka czerwona konserwowa 1 łyżek stołowychtłuszcz według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z połową
sosu pomidorowego,
jajkiem i pokrojoną w kostkę
cebulą wyrobić
mięso. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Z masy uformować hamburgery. Smażyć na tłuszczu 10 minut z każdej strony.Przekrojone na pół
bułki zagrzać w piekarniku. Środki posmarować
sosem pomidorowym, włożyć po hamburgerze, dodać
sałatę, pokrojone warzywa oraz
fasolę.Uwagi:
Mięso wołowe można zastąpić indyczym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: