ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoburaki marynowane 1 puszkaśliwki w occie 0,5 puszkacebula czerwona 1 sztukrukola 100 gramówmigdały blanszowane 2 łyżek stołowychser kozi 200 gramówocet winny 2 łyżek stołowychcukier 1 łyżek deserowycholiwa 4 łyżek stołowychWykonanie:Osączone śliwki wypestkować, a osączone buraki pokroić na ćwiartki lub grube plastry. Oczyszczoną cebule pokroić w piórka, rukolę umyć i osuszyć, a migdały posiekać. Na dużych talerzach rozłożyć pokrojone buraki i śliwki, następnie rukole, cebule i kawałki sera. Sałatkę posypać migdałami i polać sosem z octu, cukru i oliwy.Uwagi:Rukole można zastąpić sałatą frisee lub radicchio albo cykorią.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: