Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
buraki marynowane 1 puszka
śliwki w occie 0,5 puszka
cebula czerwona 1 sztuk
rukola 100 gramów
migdały blanszowane 2 łyżek stołowych
ser kozi 200 gramów
ocet winny 2 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
oliwa 4 łyżek stołowychWykonanie:Osączone
śliwki wypestkować, a osączone
buraki pokroić na ćwiartki lub grube plastry. Oczyszczoną
cebule pokroić w piórka,
rukolę umyć i osuszyć, a
migdały posiekać. Na dużych talerzach rozłożyć pokrojone
buraki i
śliwki, następnie
rukole,
cebule i kawałki
sera.
Sałatkę posypać
migdałami i polać sosem z
octu,
cukru i
oliwy.Uwagi:
Rukole można zastąpić
sałatą frisee lub
radicchio albo
cykorią.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: