Długo zwlekałam ze zrobieniem tej sałatki. Składniki dawno kupione, ale jakoś tak natchnienia brak. No ale dziś w końcu postanowiłam zebrać się w sobie i zrobiłam najlepszą sałatkę jaką kiedykolwiek jadłam. Smak lekko orzechowy, delikatny, Sałatka bardzo chrupiąca. Można ją jeść jako dodatek do mięsa, ale ja polecam tak samą najlepiej z lampą czerwonego wina.Składniki:1 opakowanie rukoli1 opakowanie sera koziego1 duża garść orzechów włoskich1/2 czerwonej cebuli1 mały kieliszek oleju lub oliwy z oliwek1 mały kieliszek cukru1/2 kieliszka octujabłkowegoRukolę dokładnie płuczemy i osuszamy. Osuszoną rukolę wykładamy na miskę.Na rukoli układamy poszatkowaną w piórka cebulę.Na to rozrzucamy pokrojony w kostkę kozi ser.Wszystko posypujemy orzechami.Do miseczki wlewamy olej z octem i dodajemy cukier.Wszystko dokładnie mieszamy.I tak przygotowanym sosem tuż przed podanie polewamy misę z sałatą. Smacznego !!!