ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z łososia 300 gramówdynia 500 gramówsok z cytryny według uznaniadymka 3 sztukmasło 2 łyżek stołowychdynia marynowana 3 łyżek stołowychciasto francuskie 1 sztukżółtka 1 sztuksezam 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszona rybę pokroić w kostkę o boku 1 cm, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 30 minut. Obraną, oczyszczoną z włóknistego miąższu i pestek dynię pokroić w kostkę o boku 1 cm. Oczyszczoną dymkę wraz ze szczypiorkiem posiekać i zeszklić na maśle, dodać łososia i smażyć razem 3 minuty, mieszając.. Zdjąć z ognia i dodać drobno posiekaną dynię marynowaną oraz świeżą dynię pokrojoną w kostkę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, ostudzić.Rozmrożone ciasto francuskie rozwinąć i rozłożyć na nim przygotowany farsz. Zwinąć struclę i ułożyć na wyścielonej papierem do pieczenia blasze. Wierzch posmarować żółtkiem i posypać sezamem. Piec 30 minut w 200 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: