Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
łososia 300 gramów
dynia 500 gramów
sok z cytryny według uznania
dymka 3 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
dynia marynowana 3 łyżek stołowych
ciasto francuskie 1 sztuk
żółtka 1 sztuk
sezam 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszona
rybę pokroić w kostkę o
boku 1 cm, skropić
sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 30 minut. Obraną, oczyszczoną z włóknistego miąższu i pestek
dynię pokroić w kostkę o
boku 1 cm. Oczyszczoną
dymkę wraz ze
szczypiorkiem posiekać i zeszklić na
maśle, dodać
łososia i smażyć razem 3 minuty, mieszając.. Zdjąć z ognia i dodać drobno posiekaną
dynię marynowaną oraz świeżą
dynię pokrojoną w kostkę. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem, ostudzić.Rozmrożone
ciasto francuskie rozwinąć i rozłożyć na nim przygotowany farsz. Zwinąć
struclę i ułożyć na wyścielonej papierem do pieczenia blasze. Wierzch posmarować
żółtkiem i posypać
sezamem. Piec 30 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: