ßßß Cookit - przepis na Strucla z dynią i łososiem

Strucla z dynią i łososiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z łososia 300 gramów
dynia 500 gramów
sok z cytryny według uznania
dymka 3 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
dynia marynowana 3 łyżek stołowych
ciasto francuskie 1 sztuk
żółtka 1 sztuk
sezam 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umytą, osuszona rybę pokroić w kostkę o boku 1 cm, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 30 minut. Obraną, oczyszczoną z włóknistego miąższu i pestek dynię pokroić w kostkę o boku 1 cm. Oczyszczoną dymkę wraz ze szczypiorkiem posiekać i zeszklić na maśle, dodać łososia i smażyć razem 3 minuty, mieszając.. Zdjąć z ognia i dodać drobno posiekaną dynię marynowaną oraz świeżą dynię pokrojoną w kostkę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, ostudzić.
Rozmrożone ciasto francuskie rozwinąć i rozłożyć na nim przygotowany farsz. Zwinąć struclę i ułożyć na wyścielonej papierem do pieczenia blasze. Wierzch posmarować żółtkiem i posypać sezamem. Piec 30 minut w 200 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9397/Strucla-z-dynia-i-lososiem