ßßß
 
            
         Przepis z Moje Gotowanie kwiecień 2014.Składniki dla 4 osób:2-3 pory (tylko biała cześć)łyżka soku z cytryny1 łyżka masła + 2 łyżki masła stopionego100 ml kremówkisólpieprzopakowanie ciasta francuskiego2 filety z łososia bez skóry po ok 250 gPory pokroić w kosteczkę lub wzdłuż na bardzo cienkie paski. Roztopić 1 łyżkę masła na patelni, wrzucić pokrojone pory i skropić sokiem z cytryny. Dusić na małym ogniu około 10 minut, pod koniec dodać kremówkę i doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Ciasto francuskie podzielić na 2 płaty, każdy posmarować z jednej strony roztopionym masłem (pozostałe 2 łyżki). Na środek każdej części ciasta wyłożyć filet z łososia i na to porcję duszonych porów. Zawinąć boki ciasta do góry, zlepić i przełożyć na blachę złączeniem do góry. Piec około 20-25 minut w wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni C.Smacznego! :)
Przepis z Moje Gotowanie kwiecień 2014.Składniki dla 4 osób:2-3 pory (tylko biała cześć)łyżka soku z cytryny1 łyżka masła + 2 łyżki masła stopionego100 ml kremówkisólpieprzopakowanie ciasta francuskiego2 filety z łososia bez skóry po ok 250 gPory pokroić w kosteczkę lub wzdłuż na bardzo cienkie paski. Roztopić 1 łyżkę masła na patelni, wrzucić pokrojone pory i skropić sokiem z cytryny. Dusić na małym ogniu około 10 minut, pod koniec dodać kremówkę i doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Ciasto francuskie podzielić na 2 płaty, każdy posmarować z jednej strony roztopionym masłem (pozostałe 2 łyżki). Na środek każdej części ciasta wyłożyć filet z łososia i na to porcję duszonych porów. Zawinąć boki ciasta do góry, zlepić i przełożyć na blachę złączeniem do góry. Piec około 20-25 minut w wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni C.Smacznego! :)