Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka ugotowane 4 sztuk
fasolka szparagowa 150 gramów
sałata lodowa 2 sztuk
pomidory 500 gramów
dymka, pęczek 1 sztuk
ananasy, puszka 1 sztuk
majonez 100 gramów
jogurt naturalny 150 gramów
sok z cytryny 2 łyżek stołowychwędzona pierś z
indyka 250 gramów
ser gouda 200 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
jajka pokroić na szóstki.Oczyszczoną i pokrojona na duże kawałki
fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Umytą, osuszoną
sałatę porwać na duże kawałki. Oczyszczoną
dymkę pokroić w grube plastry. Umyte
pomidory pokroić w plastry.
Ananasa osączyć i pokroić na kawałki. Opłukany
szczypiorek, trochę odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać.W naczyniu wymieszać na gładki sos
majonez,
jogurt i
sok z cytryny, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Dodać
szczypiorek i dobrze wymieszać.
Indyka pokroić w paseczki, a
ser w cienkie plastry. W ozdobnych miseczkach lub salaterkach układać warstwami poszczególne składniki sałatki i wstawić do lodówki na 30 minut. Przed podaniem polać przygotowanym sosem i udekorować
szczypiorkiem. Podawać z
ciemnym pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: