Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomarańcze 1 sztuk
cukier 200 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
masło 200 gramów
jogurt naturalny 2 łyżek stołowych
mąka 400 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowychWykonanie:Ze sparzonej
pomarańczy zetrzeć skórkę. Z przesianej
maki, miękkiego
masła,
cukrów,
proszku do pieczenia oraz
jogurtu i otartej skórki zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkowywać je partiami na cienkie plastry i wycinac foremkami serduszka. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15 minut. Jeśli chcesz powiesić serduszka na choince, już po ułożeniu ich na blasze, zrób w ciastkach dziurki, najlepiej słomka do
napojów.Gdy
ciasteczka wystygną, ozdobić je
polewą czekoladową albo lukrem i kolorową posypką. W
ciasteczka, które chcesz powiesić na choince, wciągnij
nitki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: