Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztuk
kiełbasa biała 200 gramów
cebula 1 sztuk
marchewka 2 sztukliśtki
rukoli według uznania
pomidory suszone 4 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
cebula czerwona 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
kapustę poszatkować, a oczyszczone
marchewki zetrzeć na tarce. Umyte, osuszone liście
rukoli porwać na mniejsze kawałki. Oczyszczoną
cebulę posiekać. Z połową
oliwy wymieszać,
marchewkę,
cebulę,
kapustę oraz
rukolę i doprawić do smaku
pieprzem oraz
sola.Wyszorowane duże
ziemniaki gotować 10 minut w osolonym wrzątku, odcedzić. Ostudzone obrać i pokroić na dość duże plastry, polać pozostała
oliwą.W paseczki pokroić
pomidory, a oczyszczoną
czerwoną cebule w piórka. Na natłuszczonej blasze układać plasterki
ziemniaków, przekładając je farszem kapuścianym i
suszonymi pomidorami. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż
ziemniaki się zrumienią.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: