ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegojagnięcina 400 gramówfenkuł 1 sztukpapryka czerwona 0,5 sztukpapryka zielona 0,5 sztukcukinia mała 1 sztukserki kozie 2 sztuksałata 0,5 sztukoliwa 6 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkisok z cytryny 4 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso obsmażyć na 2 łyżkach oliwy, oprószyć solą i pieprzem, ostudzić. oczyszczony fenkuł pokroić na kawałki. Oczyszczone papryki pokroić w wąskie paseczki. Umytą cukinię pokroić w cienkie talarki. Umytą, osuszoną sałatę porwać na spore kawałki. Oczyszczony czosnek zmiksować z oliwą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i niewielką ilością wody. Obsmażone mięso pokroić w plastry.Na półmisku ułożyć sałatę. Skropić odrobiną sosu, ułożyć mięso, fenkuł, cukinię i paprykę. Polać sosem. Posypać z wierzchu rozdrobnionym kozim serem.Uwagi:Jagnięcinę można zastąpić polędwiczką wieprzową lub wołową, a także piersią kurczaka. Jagnięcina łopatka lub gicz.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia WłoskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: