Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jagnięcina 400 gramówfenkuł 1 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztuk
papryka zielona 0,5 sztuk
cukinia mała 1 sztuk
serki kozie 2 sztuk
sałata 0,5 sztuk
oliwa 6 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso obsmażyć na 2 łyżkach
oliwy, oprószyć
solą i
pieprzem, ostudzić. oczyszczony fenkuł pokroić na kawałki. Oczyszczone
papryki pokroić w wąskie paseczki. Umytą
cukinię pokroić w cienkie talarki. Umytą, osuszoną
sałatę porwać na spore kawałki. Oczyszczony
czosnek zmiksować z
oliwą,
sokiem z cytryny,
solą,
pieprzem i niewielką ilością
wody. Obsmażone
mięso pokroić w plastry.Na półmisku ułożyć
sałatę. Skropić odrobiną sosu, ułożyć
mięso, fenkuł,
cukinię i
paprykę. Polać sosem. Posypać z wierzchu rozdrobnionym
kozim serem.Uwagi:
Jagnięcinę można zastąpić polędwiczką wieprzową lub wołową, a także
piersią kurczaka.
Jagnięcina łopatka lub gicz.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia WłoskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: