ßßß Cookit - przepis na Sandacz z wody

Sandacz z wody

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sandacz 1000 gramów
jajko 3 sztuk
masło 50 gramów
pietruszka 1 sztuk
marchew 2 sztuk
seler 0.25 sztuk
por 1 sztuk
cebula 1 sztuk
vegeta według uznania
pieprz ziarnisty 8 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
sok cytrynowy 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Jarzyny oczyścić i umyć, cebulę obrać. Warzywa zalać 1 litrem wody, dodać listki, pieprz, przyprawę warzywną i gotować 30 minut. Rybę oczyścić, umyć i włożyć do wrzącego wywaru. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 25 minut. Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać. Masło rozgrzać, dodać jajka oraz natkę z pietruszki i wymieszać. Rybę ostrożnie wyłożyć na półmisek, pokroić, skropić sokiem z cytryny i polać masłem z jajkiem i pietruszką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3414/Sandacz-z-wody