Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sandacz 1000 gramów
jajko 3 sztuk
masło 50 gramów
pietruszka 1 sztuk
marchew 2 sztuk
seler 0.25 sztuk
por 1 sztuk
cebula 1 sztuk
vegeta według uznania
pieprz ziarnisty 8 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
sok cytrynowy 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Jarzyny oczyścić i umyć,
cebulę obrać. Warzywa zalać 1 litrem
wody, dodać listki,
pieprz, przyprawę warzywną i gotować 30 minut.
Rybę oczyścić, umyć i włożyć do wrzącego
wywaru. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 25 minut.
Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać.
Masło rozgrzać, dodać
jajka oraz
natkę z
pietruszki i wymieszać.
Rybę ostrożnie wyłożyć na półmisek, pokroić, skropić
sokiem z cytryny i polać
masłem z
jajkiem i
pietruszką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: