Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 24(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
masło 10 dekagramów
mąka pszenna 8 dekagramów
mąka krupczatka 5 dekagramów
śliwki węgierki 50 dekagramów
cukier 15 dekagramów
cukier waniliowy 1 porcja
jajka 3 sztuk
margaryna 10 dekagramów
bułka tarta według uznaniaWykonanie:
Masło utrzeć z
cukrem i
cukrem waniliowy na puszysta masę.Dodawać po jednym
żółtku i dalej ucierać.
Potem dodajemy przesiana
mąkę i ubitą pianę z
białek.Delikatnie wymieszać.Przekładamy do formy wysmarowanej i posypanej
bułką. Nałożyć wydrylowane
śliwki. Piec w 180 stopniach ok 50 minut zależy od piekarnika!!!! o upieczeniu i wystudzeniu posypać
cukrem pudrem.Autor: WubeZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: