ßßß Cookit - przepis na Ciasto śliwkowe

Ciasto śliwkowe

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 24
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 10 dekagramów
mąka pszenna 8 dekagramów
mąka krupczatka 5 dekagramów
śliwki węgierki 50 dekagramów
cukier 15 dekagramów
cukier waniliowy 1 porcja
jajka 3 sztuk
margaryna 10 dekagramów
bułka tarta według uznania
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowy na puszysta masę.Dodawać po jednym żółtku i dalej ucierać. Potem dodajemy przesiana mąkę i ubitą pianę z białek.Delikatnie wymieszać.Przekładamy do formy wysmarowanej i posypanej bułką. Nałożyć wydrylowane śliwki. Piec w 180 stopniach ok 50 minut zależy od piekarnika!!!! o upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Autor: Wube
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8320/Ciasto-sliwkowe