Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 40 dekagramów
masło 20 dekagramów
cukier 20 dekagramów
jajka 4 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
rum 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 sztuk
sól 1 szczypta
cukier puder 25 dekagramów
woda 4 łyżek stołowychwiórki
czekoladowe 4 dekagramówWykonanie:Utrzeć
masło z
cukrem,
cukrem waniliowym,
solą. Dodawać
jaja i przesianą
mąkę z proszkiem. Cały czas ucierając. Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej
bułką tartą tortownicy włożyć ciasto Wstawić do nagrzanego (170) piekarnika. Z
cukru pudru wody i wiórek
czekoladowych zrobić
lukier poprzez wymieszanie składników.Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: wiolaData: 2009-03-24
bońo!!!!!!!!!!!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: