ßßß Cookit - przepis na Zupa ogórkowa z pulpetami z łososia

Zupa ogórkowa z pulpetami z łososia

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ogórki kiszone 500 gramów
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
por 1 sztuk
cebula 1 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
bulion warzywny 1,5 litrów
łosoś wędzony 150 gramów
rzodkiewki 3 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w słupki, ziemniaki w kostkę, a por w talarki. Oczyszczoną cebule opiec nad ogniem. Ogórki pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do wrzącego bulionu wrzucić warzywa oraz ziarenka pieprzu i gotować pod przykryciem 30 minut. Doprawić do smaku solą.
Oczyszczone rzodkiewki zetrzeć na tarce, łososia drobno pokroić. Śmietanę ubić i wymieszać z łososiem i rzodkiewkami. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Łyżką formować nieduże pulpety i rozłożyć do talerzy. Zalać gorącą zupą. Podawać z pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10023/Zupa-ogorkowa-z-pulpetami-z-lososia