ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoogórki kiszone 500 gramówmarchewka 1 sztukpietruszka 1 sztukseler 0,5 sztukpor 1 sztukcebula 1 sztukziemniaki 4 sztukbulion warzywny 1,5 litrówłosoś wędzony 150 gramówrzodkiewki 3 sztukśmietana 0,5 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w słupki, ziemniaki w kostkę, a por w talarki. Oczyszczoną cebule opiec nad ogniem. Ogórki pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do wrzącego bulionu wrzucić warzywa oraz ziarenka pieprzu i gotować pod przykryciem 30 minut. Doprawić do smaku solą.Oczyszczone rzodkiewki zetrzeć na tarce, łososia drobno pokroić. Śmietanę ubić i wymieszać z łososiem i rzodkiewkami. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Łyżką formować nieduże pulpety i rozłożyć do talerzy. Zalać gorącą zupą. Podawać z pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: