Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ogórki kiszone 500 gramów
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
por 1 sztuk
cebula 1 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
bulion warzywny 1,5 litrów
łosoś wędzony 150 gramów
rzodkiewki 3 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
marchewkę,
pietruszkę i
seler pokroić w słupki,
ziemniaki w kostkę, a
por w talarki. Oczyszczoną
cebule opiec nad ogniem.
Ogórki pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do wrzącego
bulionu wrzucić warzywa oraz ziarenka
pieprzu i gotować pod przykryciem 30 minut. Doprawić do smaku
solą.Oczyszczone
rzodkiewki zetrzeć na tarce,
łososia drobno pokroić.
Śmietanę ubić i wymieszać z
łososiem i
rzodkiewkami. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Łyżką formować nieduże pulpety i rozłożyć do talerzy. Zalać gorącą zupą. Podawać z
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: