Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
ziele angielskie 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 3 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
cebula 2 sztuk
baranina bez kości 0.5 kilogramów
kapusta biała 1 sztukWykonanie:1. W garnku rozgrzać
masło, włożyć
mięso,
cebulę i
czosnek, smażyć na średnim ogniu do zrumienienia.2. Doprawić
solą i
pieprzem, dodać ziele · angielskie, wlać tyle
wody, aby tylko przykryła
mięso; gotować pod przykryciem na średnim ogniu, aż
mięso będzie na wpół miękkie (około godziny).3.
Kapustę pokrajaną w 2 cm paski włożyć do garnka z
mięsem, wymieszać, wlać tyle
wody, aby przykryła zawartość, gotować dalej przez 30 min4.
Sok z cytryny I
ocet z
wodą wlać na 10 min. przed końcem gotowania.5. Gulasz podawać z
ryżem ugotowanym na sypko.Proporcje dla 2-3 osóbUwagi:
baranina pokrojona w kostkę,
cebula posiekana,
czosnek roztarty, 2 łyżki
soku z cytryny lub 2 łyżeczki
octu (6 proc.) z 4 łyżeczkami
wodyKuchnia LibańskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: