ßßß Cookit - przepis na Gulasz arabski

Gulasz arabski

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
ziele angielskie 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 3 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
cebula 2 sztuk
baranina bez kości 0.5 kilogramów
kapusta biała 1 sztuk
Wykonanie:
1. W garnku rozgrzać masło, włożyć mięso, cebulę i czosnek, smażyć na średnim ogniu do zrumienienia.2. Doprawić solą i pieprzem, dodać ziele · angielskie, wlać tyle wody, aby tylko przykryła mięso; gotować pod przykryciem na średnim ogniu, aż mięso będzie na wpół miękkie (około godziny).3. Kapustę pokrajaną w 2 cm paski włożyć do garnka z mięsem, wymieszać, wlać tyle wody, aby przykryła zawartość, gotować dalej przez 30 min4. Sok z cytryny I ocet z wodą wlać na 10 min. przed końcem gotowania.5. Gulasz podawać z ryżem ugotowanym na sypko.Proporcje dla 2-3 osób
Uwagi:
baranina pokrojona w kostkę, cebula posiekana, czosnek roztarty, 2 łyżki soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu (6 proc.) z 4 łyżeczkami wody
Kuchnia Libańska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2258/Gulasz-arabski