ßßß Cookit - przepis na Wieprzowina w mleku po argentyńsku

Wieprzowina w mleku po argentyńsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 800 gramów
mleko 1 litrów
sok z cytryny 50 mililitrów
cebula 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
masło 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte polędwiczki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać mlekiem wymieszanym z sokiem z cytryny. Przykryć i trzymać całą noc w chłodnym miejscu. Mięso wyjąć z mleka i natrzeć solą oraz pieprzem. Obsmażyć na maśle i włożyć z powrotem do naczynia z mlekiem, a na patelni zeszklić cebule posiekana z czosnkiem i dodać do mięsa. Piec bez przykrycia 2 godziny w 175 stopni. Polędwiczki wyjąć i pokroić. Sos z pieczenia doprawić do smaku, przelać do sosjerki i podawać do polędwiczek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10715/Wieprzowina-w-mleku-po-argentynsku