ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczki wieprzowe 800 gramówmleko 1 litrówsok z cytryny 50 mililitrówcebula 1 sztukczosnek 3 ząbkimasło 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte polędwiczki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać mlekiem wymieszanym z sokiem z cytryny. Przykryć i trzymać całą noc w chłodnym miejscu. Mięso wyjąć z mleka i natrzeć solą oraz pieprzem. Obsmażyć na maśle i włożyć z powrotem do naczynia z mlekiem, a na patelni zeszklić cebule posiekana z czosnkiem i dodać do mięsa. Piec bez przykrycia 2 godziny w 175 stopni. Polędwiczki wyjąć i pokroić. Sos z pieczenia doprawić do smaku, przelać do sosjerki i podawać do polędwiczek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: