Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 800 gramów
mleko 1 litrów
sok z cytryny 50 mililitrów
cebula 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
masło 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
polędwiczki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać
mlekiem wymieszanym z
sokiem z cytryny. Przykryć i trzymać całą noc w chłodnym miejscu.
Mięso wyjąć z
mleka i natrzeć
solą oraz
pieprzem. Obsmażyć na
maśle i włożyć z powrotem do naczynia z
mlekiem, a na patelni zeszklić
cebule posiekana z
czosnkiem i dodać do
mięsa. Piec bez przykrycia 2 godziny w 175 stopni.
Polędwiczki wyjąć i pokroić. Sos z pieczenia doprawić do smaku, przelać do sosjerki i podawać do polędwiczek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: