ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczki wieprzowe 1 kilogramówmleko 5 szklaneksok z cytryny 0,25 szklanekcebula 1 sztukczosnek 1 ząbkimasło według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso włożyć do brytfanny, polać mlekiem oraz sokiem z cytryny, przykryć i odstawić na noc do lodówki. Po wyjęciu osuszyć i natrzeć solą oraz pieprzem, obsmażyć na maśle. Ponownie włożyć do mleka. Oczyszczona cebulę oraz czosnek zeszklić na maśle i dodać do mięsa. Piec 2 godziny w 180 stopniach, bez przykrycia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: