Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 1 kilogramów
mleko 5 szklanek
sok z cytryny 0,25 szklanek
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso włożyć do brytfanny, polać
mlekiem oraz
sokiem z cytryny, przykryć i odstawić na noc do lodówki. Po wyjęciu osuszyć i natrzeć
solą oraz
pieprzem, obsmażyć na
maśle. Ponownie włożyć do
mleka. Oczyszczona
cebulę oraz
czosnek zeszklić na
maśle i dodać do
mięsa. Piec 2 godziny w 180 stopniach, bez przykrycia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: