Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
melon 1 sztuk
tuńczyk w
oliwie - puszka 1 sztuk
szynka 100 gramów
jabłka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
majonez 2 łyżek stołowych
keczup 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Mały, umyty
melon przekroić na ćwiartki, z każdej usunąć pestki i odciąć skórkę. Miąższ pokroić w kostkę i osaczyć.
Tuńczyka podzielić na kawałki,
wędlinę pokroić w kostkę,
cebulę posiekać. Obrane
winne jabłko pokroić w słupki, skropić
sokiem z cytryny.
Majonez wymieszać z
keczupem,
cebulą i
oliwą z
tuńczykiem, doprawić
solą i
pieprzem. Składniki starannie wymieszać z przygotowanym sosem, schłodzić
sałatkę w lodówce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Świetne i pyszne :))) Polecam !!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: