Wykonanie
Poniżej przepis na
sałatkę z
tuńczykiem, która spisze się na każdej imprezie lub po prostu na kolacji czy śniadaniu. Uwielbiam ją nie tylko za smak, ale również za to, że bardzo szybko się ją przygotowuje.Co musicie mieć? Niewiele:
tuńczyk w puszcze - kawałki w sosie własnympuszka
kukurydzycebulasól,
pieprzsok z cytryny (jak lubicie)
majonezNajwięcej pracy pochłonie siekanie
cebuli, bardzo drobno. Następnie otwieracie puszki, odsączacie i dokładacie do
cebuli -
tuńczyka i
kukurydzę. Dodajecie
majonez, przyprawiacie
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny. Mieszacie i.. w zasadzie można jeść :)Jeśli podobnie jak ja chcecie by
tuńczyka było więcej i by smak
ryby królował, dodajcie dwie puszki
tuńczyka i jedną
kukurydzy. Pozostałe składniki bez zmian. Taka porcja wystarczy dla czterech osób. Jeśli nie zjecie wszystkiego od razu, spokojnie
poczeka w lodówce na drugi dzień.SMACZNEGO!