Wykonanie
Dzisiaj przedstawiam Wam propozycję wykorzystania kiszonych
buraków. Takie
buraki zawsze wyrzucałam, ale dojrzałam do tego, że te
buraki to skarbnica witamin i staram się na ich bazie przygotowywać surówki do obiadu.Dzisiejsza surówka z
buraków kiszonych jest z dodatkiem
jabłka i podsmażonej
cebulki.Podaję ją schłodzoną do dań z
mięsem.Gorąco polecam!!

3 kiszone
buraki2
jabłka1 duża
cebula2 łyżki
oliwysólpieprz2 łyżki
majonezuBuraczki ścieram na tarce o dużych oczkach.
Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach.
Cebulę drobno kroję w kosteczkę i podsmażam na rozgrzanej
oliwie.Podsmażoną
cebulę dodaję do
buraczków i
jabłek.Do całości dodaję
sól i
pieprz do smaku oraz
majonez.Surówkę dokładnie mieszam i umieszczam w lodówce do przegryzienia się smaków.Smacznego!!
