Wykonanie
Bywa, że czasem zupełnie nie ma się pomysłu na to, co można przygotować do drugiego dania. Dlatego pomyślałam sobie, że tym razem dam przepis na
czerwoną kapustę w postaci surówki.
Składniki:1/2 małej główki
czerwonej kapusty lub 1/4 dużej1
jabłko1
cebula2 łyżki
majonezu1 łyżeczka
soku z cytrynypieprzsólJabłko obieramy i kroimy w małą kosteczkę
Cebulę również siekamy w drobne kawałkiOdcinamy pół
kapusty, usuwamy z wierzchu brzydkie liście, wydrążamy głąb i siekamy nożem jak najdrobniej - wówczas
kapusta będzie ładnie wyglądać. Nie polecam siekać jej malakserem, aby nie wyszła mamałyga...Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, przyprawiamy
solą i
pieprzem oraz dodajemy łyżeczkę
soku z cytryny - mieszamy dodając
majonezSmacznego! :)