Wykonanie
Czerwona kapusta zawiera wiele mikro i makroelementów takich jak magnez, potas i cynk. Poza tym dostarcza wielu witamin : C, E, B1, B2, B6. Co ważne znaleźć w niej możemy ważne antocyjany, które wykazują działanie antyrakowe.Ja
czerwoną kapustę po prostu lubię, najbardziej właśnie taką w surówce !Dziś z
jabłkiem i
cebulą, obiecuje że pokaże Wam jeszcze inną :)Składniki :* 1/2 małej główki
czerwonej kapusty,* 1/2
jabłka,* 1/2 dużej
cebuli,* 1 łyżka
majonezu,* 1 łyżka
soku z cytryny,*
sól,
pieprz,
cukier,Przygotowanie :
Kapustę oczyść z wierzchnich liści i drobno posiekaj ( możesz użyć robota kuchennego ) dodaj
sok z cytryny i odstaw na chwilkę.W
między czasie
cebulę bardzo drobno posiekaj,
jabłko obierz i również posiekaj w drobniutką kosteczkę, dodaj do
kapusty.Dodaj łyżkę
majonezu, szczyptę
soli,
pieprzu i
cukru, dokładnie zmieszaj.