Wykonanie
            Czerwona kapusta zawiera wiele mikro i makroelementów takich jak magnez, potas i cynk. Poza tym dostarcza wielu witamin : C, E, B1, B2, B6. Co ważne znaleźć w niej możemy ważne antocyjany, które wykazują działanie antyrakowe.Ja 
czerwoną kapustę po prostu lubię, najbardziej właśnie taką w surówce !Dziś z 
jabłkiem i 
cebulą, obiecuje że pokaże Wam jeszcze inną :)Składniki :* 1/2 małej główki 
czerwonej kapusty,* 1/2 
jabłka,* 1/2 dużej 
cebuli,* 1 łyżka 
majonezu,* 1 łyżka 
soku z cytryny,* 
sól, 
pieprz, 
cukier,Przygotowanie :
Kapustę oczyść z wierzchnich liści i drobno posiekaj ( możesz użyć robota kuchennego ) dodaj 
sok z cytryny i odstaw na chwilkę.W 
między czasie 
cebulę bardzo drobno posiekaj, 
jabłko obierz i również posiekaj w drobniutką kosteczkę, dodaj do 
kapusty.Dodaj łyżkę 
majonezu, szczyptę 
soli, 
pieprzu i 
cukru, dokładnie zmieszaj.
