Wykonanie
Ulubiona (nie tylko dlatego, że jedyna;) siostra mojego
męża na ostatni niedzielny obiad przyniosła surówkę z
czerwonej kapusty. Przyznaję, że w takiej wersji dotąd jej nie serwowałam:) Surówka z wielkim apetytem spałaszowana, fotka zrobiona, zgoda na publikacje uzyskana toteż dzielę się przepisem:

Składniki:1 główka
czerwonej kapusty1 łyżka
soku z cytryny3
jabłka1
cebula1 łyżka
oliwycukier,
sól,
pieprz do smaku
Kapustę szatkujemy i wrzucamy do wrzątku (do lekko posolonej
wody) żeby ją sparzyć. Gdy się zagotuje odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy
sok z cytryny i dokładnie mieszamy.Gdy wystygnie dodajemy
jabłka utarte na grubej tarce,
cebulę pokrojoną w kostkę, około 1/2 łyżeczki
cukru,
sól i
pieprz do smaku,
oliwę i wszystko dokładnie mieszamy.