ßßß Cookit - przepis na Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj zapraszam na surówkę z czerwonej kapusty, która idealnie pasuje do dań mięsnych. Surówka jest prosta do zrobienia i bardzo dobra. Dobrze jest zrobić ją kilka godzin przed podaniem. Jest wówczas jeszcze lepsza.
Składniki:
pół malutkiej czerwonej kapusty
1 mała cebula
1 jabłko
płaska łyżeczka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
kilka łyżek oliwy z oliwek
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy na jak najcieńsze paseczki. Ja do tego wykorzystuję maszynkę elektryczną.
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Wszystkie składniki surówki mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku.
Na koniec dodajemy kilka łyżek oliwy.
Smacznego :)
Źródło:http://smakmojegodomu.blogspot.com/2016/02/surowka-z-czerwonej-kapusty.html