Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
oliwa 6 łyżek stołowych
ocet 4 łyżek deserowych
Pomidor (pokroić w kostkę)2 sztuk
Mieszanka warzyw w zalewie octowej 1 szklanek
białe wino 2 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
Sos Worchester 1 łyżek stołowych
Cebula (drobno pokrojona) 2 szklanek
Filet z dorsza (świeże)2 sztukWykonanie:Filety opłukać, wysuszyć, ułożyć na talerzu, polać marynatą z
sosu worchester,
białego wina,
musztardy,
soli i
cebuli. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Przełożyć do garnka, gotować 10 minut, w razie potrzeby dolać trochę
wody. Ugotowane filety wyjąć, pokroić w duże kawałki, ułożyć do miski, dodać odsączone, marynowane jarzyny i
pomidory.
Ocet,
olej,
przyprawy wymieszać z sosem z
ryby, polać
sałatkę, wymieszać. Podawać od razu.Uwagi:Można ozdobić kleksami z
majonezu.Autor: pawlo1404Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: