Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
masło 100 gramów
miód 0,75 szklanek
cukier brązowy 1 szklanek
mąka 2,75 szklanek
orzechy laskowe 0,75 szklanek
płatki migdałowe 0,75 szklanek
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
imbir 0,5 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
soda oczyszczona 0,25 łyżek deserowych
goździki mielone 0,5 łyżek deserowych
sól 1 szklanek
kakao 3 łyżek stołowych
skórka pomarańczowa smażona 0,5 szklanekWykonanie:
Mąka orzechowa: zmiksować
orzechy,
płatki migdałowe,
mąkę,
kakao,
cynamon,
imbir,
proszek do pieczenia,
goździki,
sodę oraz
sól.Mikserem ubić
masło z
miodem i
cukrem na krem, dodawać stopniowo po jednym
jajku, porcjami wsypywać przygotowaną
mąkę orzechową. Na końcu wymieszać z drobno posiekaną
skórką pomarańczową. Wilgotnymi rękoma formować nieduże kulki, lekko je spłaszczać i w odstępach układać na blaszkach wyścielonych papierem do pieczenia. piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zimne pierniczki można polukrować.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: