ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 2 sztukmasło 100 gramówmiód 0,75 szklanekcukier brązowy 1 szklanekmąka 2,75 szklanekorzechy laskowe 0,75 szklanekpłatki migdałowe 0,75 szklanekCynamon 0,5 łyżek deserowychimbir 0,5 łyżek deserowychproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychsoda oczyszczona 0,25 łyżek deserowychgoździki mielone 0,5 łyżek deserowychsól 1 szklanekkakao 3 łyżek stołowychskórka pomarańczowa smażona 0,5 szklanekWykonanie:Mąka orzechowa: zmiksować orzechy, płatki migdałowe, mąkę, kakao, cynamon, imbir, proszek do pieczenia, goździki, sodę oraz sól.Mikserem ubić masło z miodem i cukrem na krem, dodawać stopniowo po jednym jajku, porcjami wsypywać przygotowaną mąkę orzechową. Na końcu wymieszać z drobno posiekaną skórką pomarańczową. Wilgotnymi rękoma formować nieduże kulki, lekko je spłaszczać i w odstępach układać na blaszkach wyścielonych papierem do pieczenia. piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zimne pierniczki można polukrować.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: