ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 46(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 3 sztukcukier 200 gramówcukier waniliowy 1 sztuksól 1 szczyptamigdały 60 gramówowoce kandyzowane 100 gramóworzechy laskowe mielone 125 gramówmigdały mielone 125 gramówproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychmąka ziemniaczana 30 gramówandruty okragłe 46 sztukczekolada gorzka 100 gramówcukier puder 100 gramówlikier pomarańczowy 2 łyżek stołowychWykonanie:Trochę owoców kandyzowanych odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać. Jajka utrzeć z cukrami. Wymieszać make ziemniaczaną z przyprawa, proszkiem, posiekanymi migdałami (trochę odłożyć do dekoracji), mielonymi migdałami i orzechami oraz szczypta soli i dodać do masy jajecznej. Wsypać mieszankę pokrojonych owoców i wymieszać. Odstawić na 15 minut w chłodne miejsce. Kółeczka z andrutów rozłożyć na 2 blachach, wyścielonych papierem do pieczenia. Na każdym z nich przy pomocy 2 łyżeczek nałożyć porcję ciasta piernikowego. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, wystudzić.Połamana czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać cukier puder z likierem na gładka masę i posmarować połowę pierniczków, druga połowę czekoladą. Każde ciasteczko ozdobić na wierzchy kawałkami kandyzowanych owoców i siekanymi migdałami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: