Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 46(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier 200 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
sól 1 szczypta
migdały 60 gramów
owoce kandyzowane 100 gramów
orzechy laskowe mielone 125 gramów
migdały mielone 125 gramów
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
mąka ziemniaczana 30 gramów
andruty okragłe 46 sztuk
czekolada gorzka 100 gramów
cukier puder 100 gramów
likier pomarańczowy 2 łyżek stołowychWykonanie:Trochę
owoców kandyzowanych odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać.
Jajka utrzeć z
cukrami. Wymieszać
make ziemniaczaną z
przyprawa, proszkiem, posiekanymi
migdałami (trochę odłożyć do dekoracji), mielonymi
migdałami i
orzechami oraz szczypta
soli i dodać do masy jajecznej. Wsypać mieszankę pokrojonych
owoców i wymieszać. Odstawić na 15 minut w chłodne miejsce. Kółeczka z
andrutów rozłożyć na 2 blachach, wyścielonych papierem do pieczenia. Na każdym z nich przy pomocy 2 łyżeczek nałożyć porcję ciasta piernikowego. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, wystudzić.Połamana
czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej. Wymieszać
cukier puder z
likierem na gładka masę i posmarować połowę pierniczków, druga połowę
czekoladą. Każde
ciasteczko ozdobić na wierzchy kawałkami kandyzowanych
owoców i siekanymi
migdałami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: