To moja ostatnia propozycja babki. Jest zrobiona w całości z mąki ziemniaczanej i mielonych migdałów. Przypomina bardzo dobry biszkopt, tylko smakuje o niebo lepiej. Niesamowicie wyrasta i jest bardzo pulchna.Polałam ją lukrem z soku z limonki i udekorowałam posypką.Źródło: Kwestia SmakuSkładniki:6 jajek100 g mąki ziemniaczanej100 g mielonych migdałów100 g cukru1 łyżeczka proszku do pieczeniapół szklanki cukru pudru1-2 łyżki soku z limonkiŻółtka utrzeć z cukrem aż będą białe i puszyste. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, migdały. Białka ubić na sztywną pianę i stopniowo dodawać do ciasta delikatnie mieszając. Ciasto przełoży do wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną formy z kominkiem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 40 min. W czasie gdy babka stygnie przygotować lukier. Sok z limonki dodać do cukru pudru i ucierać do białości. Oblać babkę i posypać dowolnymi ozdobami np. kolorową posypką lub prażonymi migdałami.Smacznego:)Ogłoszenie:W konkursie z Grouponem wygrała Grażyna 00711 i otrzymuje voucher o wartości 50 zł:) Gratuluję:)