Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
chleb tostowy 300 gramów
papryka 4 sztuk
pomidory 3 sztuk
szynka 200 gramów
ser żółty 200 gramów
śmietana 150 mililitrów
jajka 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
oliwki 5 sztuk
bazylia suszona według uznanialistki
bazylii według uznania
czosnek 2 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Paprykę opiec w piekarniku, ostudzić, obrać ze skórki, oczyścić z pestek i pokroić w paseczki. Przekrojonym ząbkiem
czosnku natrzeć żaroodporne naczynie i wysmarować
masłem. Na dnie ułożyć warstwę
pieczywa tostowego. Przykryć plasterkami
szynki oraz paskami
papryki. Posypać suszoną
bazylią, oprószyć
solą oraz
pieprzem i częścią startego
żółtego sera. Przykryć kolejną warstwą
pieczywa. powtarzać do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinno być
pieczywo tostowe. Wierzch zapiekanki polać
śmietaną wymieszana z
jajkami. przykryć
pomidorami pokrojonymi w grube plastry, oprószyć
pieprzem. zapiekać 30 minut w 195 stopniach. udekorować plasterkami
oliwek i listkami
bazylii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: