ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegochleb tostowy 300 gramówpapryka 4 sztukpomidory 3 sztukszynka 200 gramówser żółty 200 gramówśmietana 150 mililitrówjajka 2 sztukmasło 2 łyżek stołowycholiwki 5 sztukbazylia suszona według uznanialistki bazylii według uznaniaczosnek 2 ząbkipieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Paprykę opiec w piekarniku, ostudzić, obrać ze skórki, oczyścić z pestek i pokroić w paseczki. Przekrojonym ząbkiem czosnku natrzeć żaroodporne naczynie i wysmarować masłem. Na dnie ułożyć warstwę pieczywa tostowego. Przykryć plasterkami szynki oraz paskami papryki. Posypać suszoną bazylią, oprószyć solą oraz pieprzem i częścią startego żółtego sera. Przykryć kolejną warstwą pieczywa. powtarzać do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinno być pieczywo tostowe. Wierzch zapiekanki polać śmietaną wymieszana z jajkami. przykryć pomidorami pokrojonymi w grube plastry, oprószyć pieprzem. zapiekać 30 minut w 195 stopniach. udekorować plasterkami oliwek i listkami bazylii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: