Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 600 gramów
kiełbasa wieprzowa 150 gramów
smalec 100 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
żeberka pokroić na porcje, oprószyć
sola i na chwile odstawić. Obsmażyć na połowie tłuszczu. Podlać niewielka ilością
wody i dusić do miękkości, dodając pokrojona na kawałki
kiełbasę. Oczyszczoną
cebule pokroić w kostkę i lekko zrumienić na pozostałym tłuszczu. Dodać
mąkę i energicznie całość mieszać, aż powstanie złota zasmażka. Do zasmażki dodać
śmietanę, wymieszać i zagotować. Sos delikatnie wymieszać z
mięsem i posypać posiekana
natka. Podawać z
pomidorami lub
zieloną sałatą oraz pieczonymi
ziemniakami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: