ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegożeberka wieprzowe 600 gramówkiełbasa wieprzowa 150 gramówsmalec 100 gramówmąka 2 łyżek stołowychcebula 2 sztukśmietana 0,5 szklaneknatka pietruszki 1 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone żeberka pokroić na porcje, oprószyć sola i na chwile odstawić. Obsmażyć na połowie tłuszczu. Podlać niewielka ilością wody i dusić do miękkości, dodając pokrojona na kawałki kiełbasę. Oczyszczoną cebule pokroić w kostkę i lekko zrumienić na pozostałym tłuszczu. Dodać mąkę i energicznie całość mieszać, aż powstanie złota zasmażka. Do zasmażki dodać śmietanę, wymieszać i zagotować. Sos delikatnie wymieszać z mięsem i posypać posiekana natka. Podawać z pomidorami lub zieloną sałatą oraz pieczonymi ziemniakami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: