ßßß Cookit - przepis na Żeberka jarmarczne

Żeberka jarmarczne

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 900 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
smalec 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
ogórki kiszone 3 sztuk
bulion 0,5 szklanek
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
majeranek według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone żeberka natrzeć solą, podzielić na porcje, oprószyć mąką i obrumienić na rozgrzanym smalcu, przełożyć do rondla, a na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojoną drobno cebulkę i też przełożyć do rondla, skropić bulionem, posypać majerankiem i dusić do miękkości. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ogórki i chwilę dusić razem. Sos zagęścić rozrobioną w łyżce wody mąką ziemniaczaną, wymieszać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5905/Zeberka-jarmarczne