Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kiełbaski białe surowe cienkie 6 sztuk
sałata karbowana 1 sztuk
seler naciowy 1 łodyga
papryka żółta 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
ocet 1 łyżek stołowych
musztarda Dijon 1 łyżek deserowych
parmezan według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Piec
kiełbaski 20 minut w 150 stopniach, aż się zrumienią. Oczyszczoną, osuszoną
sałatę porwać na mniejsze kawałki. Oczyszczony
seler pokroić na małe kawałeczki, a oczyszczoną
paprykę w kostkę. Ostudzone
kiełbaski pokroić na kawałki i wymieszać z warzywami.Sos: czyszczony, zmiażdżony
czosnek wymieszać z
solą,
octem, tłuszczem z pieczenia kiełbasek oraz
musztardą. Mieszając, doprawić do smaku
pieprzem.
Sałatkę polać przygotowanym sosem i udekorować
płatkami parmezanu ściętego obieraczką do warzyw.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: