Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filety z białej ryby 500 gramów
ryż 0,5 szklanek
sok brzoskwiniowy 0,5 szklanek
cebula 2 sztuk
brzoskwinie z puszki 4 sztuk
majonez 4 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
jogurt naturalny 2 łyżek stołowych
orzeszki ziemne 1 łyżek stołowych
bulion warzywny 1 kostek
curry 3 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Ryż ugotować na sypko, a kiedy wystygnie, starannie wymieszać z
sokiem brzoskwiniowym i 2 łyżeczkami
curry. Kostkę
bulionową rozpuścić w 2 szklankach gorącej
wody. Umyte filety zalać
bulionem, dodać kilka kropli
soku z cytryny i gotować ok. 10 min na małym ogniu. 4
brzoskwinie zmiksować, dodać drobno posiekane
cebule,
jogurt,
majonez,
curry, skórkę oraz
sok z cytryny. Wymieszać składniki powstałego w ten sposób sosu i doprawić do smaku
solą i
pieprzem.
Ryż i pokrojoną
rybę ułożyć na półmisku, polać sosem, posypać orzeszkami zrumienionymi wcześniej na suchej patelni.Uwagi:Można też wymieszać starannie wszystkie składniki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: