ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilety z białej ryby 500 gramówryż 0,5 szklaneksok brzoskwiniowy 0,5 szklanekcebula 2 sztukbrzoskwinie z puszki 4 sztukmajonez 4 łyżek stołowychskórka z cytryny - otarta 1 sztuksok z cytryny 1 sztukjogurt naturalny 2 łyżek stołowychorzeszki ziemne 1 łyżek stołowychbulion warzywny 1 kostekcurry 3 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ryż ugotować na sypko, a kiedy wystygnie, starannie wymieszać z sokiem brzoskwiniowym i 2 łyżeczkami curry. Kostkę bulionową rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Umyte filety zalać bulionem, dodać kilka kropli soku z cytryny i gotować ok. 10 min na małym ogniu. 4 brzoskwinie zmiksować, dodać drobno posiekane cebule, jogurt, majonez, curry, skórkę oraz sok z cytryny. Wymieszać składniki powstałego w ten sposób sosu i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ryż i pokrojoną rybę ułożyć na półmisku, polać sosem, posypać orzeszkami zrumienionymi wcześniej na suchej patelni.Uwagi:Można też wymieszać starannie wszystkie składniki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: