ßßß Cookit - przepis na surówka z czerwonej kapusty

surówka z czerwonej kapusty

nazwa

Wykonanie

Zawsze robię ją na dwa dni, bo uważam, że na drugi dzień jest jeszcze lepsza, pasuje do większości dań obiadowych
1 mała główka czerwonej kapusty
1 duża fioletowa cebula
1 średnie jabłko
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
0,5 łyżeczki cukru pudru (jeśli całość wyszła za kwaśna)
Kapustę pozbawiamy głąbka, kroimy na mniejsze kawałki, mielimy w maszynce do mięsa na tych największych oczkach, cebulkę siekamy drobno, jabłko ścieramy na tarce na dużych oczkach, dodajemy sok z cytryny, przyprawy i sos majonezowo - jogurtowy, mieszamy dokładnie.
Źródło:http://zcukrempudrem.blogspot.com/2013/09/surowka-z-czerwonej-kapusty.html