Wykonanie
Jak byłam mała nie przepadałam za surówkami z
czerwonej kapusty...Dziś mnie to dziwi, bo ta mi strasznie smakuje mimo iż lepiej po niej nie ziać nikomu w twarz;)Surówka jest prosta, podobno na następny dzień smakuje lepiej niż zaraz po przygotowaniu...
Składnikimała główka
kapusty czerwonejduża
cebula (ja użyłam małej
szalotki i średniej zwykłej)duże
jabłkosól,
pieprz2 łyżki
majonezu2 łyżki
jogurtu naturalnegoewentualnie
cukier dla smaku, ja nie dodaję;)Przygotowanie:Z
kapusty usunąć głąb i poszatkować na drobno.
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na grubej tarce.Przygotować sos.
Majonez z
jogurtem,
solą i
pieprzem wymieszać.Połączyć wszystkie składniki, polać sosem i wymieszać.Smacznego ;)