ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 0,5 kostekcukier 100 gramówcukier waniliowy 0,5 sztukmąka 200 gramówmigdały - mielone 50 gramówjajka 3 sztukmaślanka 0,5 szklanekproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychsól 1 szczyptaśmietana kremowa 2 szklanekżelatyna 6 łyżek deserowychjogurt naturalny 0,5 szklanekcukier 80 gramówcukier waniliowy 0,5 sztuksok z cytryny 2 łyżek stołowychmaliny 250 gramówWykonanie:Miękka margarynę utrzeć z 100g cukru i cukrem waniliowym, dodając stopniowo jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem i migdałami oraz szczyptą soli. Utarte na jednolitą gładka masę ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu skropić sokiem z cytryny.Schłodzoną śmietanę ubić, a żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Jogurt, 80g cukru i cukier waniliowy wymieszać z sokiem z cytryny, a potem z powoli dodawaną żelatyną. Na koniec połączyć z połową ubitej śmietanki. Masę jogurtową i oczyszczone, osuszone maliny ułożyć na cieście i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem udekorować pozostałą bitą śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: