ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 200 gramówjajka 4 sztukcukier 200 gramówmasło 200 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychjabłka kwaśne 900 gramówCynamon 1 łyżek deserowychkakao 2 łyżek stołowychorzechy włoskie 150 gramówpolewa czekoladowa 1 sztukrum 0,5 szklanekWykonanie:Obrane jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, polać rumem, odstawić na 10 min. Masło utrzeć z cukrem, a gdy powstanie puszysta masa, kolejno dodawać jajka, nie przerywając ucierania. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao, delikatnie połączyć z masą maślaną. Dodać posiekane orzechy oraz osączone jabłka i jeszcze raz wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem, średniej, tortownicy. Piec 45 min w 180 stopniach. Pozwolić, aby upieczone ciasto "odpoczęło" 10 minut, a potem pokroić je nożem i wyjąć z formy. Ostudzić zupełnie, wierzch udekorować polewą czekoladową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: