Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby suszone 20 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
żeberka wieprzowe 500 gramów
kapusta kiszona 500 gramów
cebula 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
pieprz 5 ziarna
ziele angielske 3 ziarna
jałowiec 8 ziarna
śmietana 50 gramów
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
grzyby zalać
wodą i pozostawić na noc. Rano ugotować. Oczyścić
włoszczyznę. Oczyszczoną
cebulę - opiec. Umyte
żeberka włożyć do garnka, dodać
włoszczyznę,
cebulę,
listek laurowy, ziarenka
pieprzu, ziela i jałowca. Zalać 2 litrami gorącej
wody i posolić. Gotować ok. 30 minut, aż
mięso i warzywa będą miękkie.
Wywar przecedzić.
Mięso obrać z kości, pokroić i odłożyć. Oczyszczoną
kapustę, pokroić i zalać w garnku
wywarem. Pokrojone
grzyby wraz z
wywarem dodać do zupy i gotować 30 minut. Dodać
mięso, doprawić
sola,
pieprzem oraz
cukrem. Kapuśniak można podawać z kleksem gęstej
śmietany.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: