ßßß Cookit - przepis na Ryby w serowej panierce

Ryby w serowej panierce

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z ryby morskiej 4 sztuk
ziemniak 80 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
warzywo 2 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
ser żółty starty 8 łyżek stołowych
mąka 6 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
natka pietruszki 4 sztuk
Wykonanie:
Ryby opłukać i osuszyć, skroplić sokiem z cytryny. Ziemniaki obrać, ugotować (20 minut) w osolonej wodzie. Warzywa przełożyć do dużego rondla, wlać 200 ml wody, gotować 8 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Ryby oprószyć solą i pieprzem, panierować kolejno w rozmąconym jajku i mące wymieszanej z serem. Smażyć 4 minuty na gorącym maśle. Natkę drobno posiekać. Ziemniaki odcedzić. Ugotowane warzywa posypać natką. Filety rybne podawać z ziemniakami i warzywami.
Uwagi:
2 opakowania mrożonych warzyw; 4 gałązki natki pietruszki
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2014/Ryby-w-serowej-panierce