Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
filet z ryby morskiej 4 sztuk
ziemniak 80 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznaniawarzywo 2 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
ser żółty starty 8 łyżek stołowych
mąka 6 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
natka pietruszki 4 sztukWykonanie:
Ryby opłukać i osuszyć, skroplić
sokiem z cytryny.
Ziemniaki obrać, ugotować (20 minut) w osolonej wodzie. Warzywa przełożyć do dużego rondla, wlać 200 ml
wody, gotować 8 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Ryby oprószyć
solą i
pieprzem, panierować kolejno w rozmąconym
jajku i
mące wymieszanej z
serem. Smażyć 4 minuty na gorącym
maśle.
Natkę drobno posiekać.
Ziemniaki odcedzić. Ugotowane warzywa posypać
natką.
Filety rybne podawać z
ziemniakami i warzywami.Uwagi:2 opakowania
mrożonych warzyw; 4 gałązki
natki pietruszkiPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: