Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
golonki 2 sztuk
piwo jasne 2 szklanek
cebula 2 sztuk
smalec 2 łyżek stołowych
jałowiec 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Musztardę wymieszać z utartym jałowcem,
solą oraz
pieprzem. Tą mieszanką natrzeć umyte, osuszone
golonki i wstawić na noc do lodówki. Oczyszczone, pokrojone w plastry
cebule obsmażyć na łyżce
smalcu. Osobno obsmażyć na rumiano
golonki i włożyć do rondla z grubym dnem, dodać
cebulę, wlać
piwo i zagotować. Dusić na małym ogniu do miękkości (ok. 2h). podawać z surówką z
kiszonej kapusty lub z
kapustą z
grochem i
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: