ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegogolonki 2 sztukpiwo jasne 2 szklanekcebula 2 sztuksmalec 2 łyżek stołowychjałowiec 1 łyżek stołowychmusztarda 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Musztardę wymieszać z utartym jałowcem, solą oraz pieprzem. Tą mieszanką natrzeć umyte, osuszone golonki i wstawić na noc do lodówki. Oczyszczone, pokrojone w plastry cebule obsmażyć na łyżce smalcu. Osobno obsmażyć na rumiano golonki i włożyć do rondla z grubym dnem, dodać cebulę, wlać piwo i zagotować. Dusić na małym ogniu do miękkości (ok. 2h). podawać z surówką z kiszonej kapusty lub z kapustą z grochem i pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: