ßßß Cookit - przepis na Golonka duszona w piwie

Golonka duszona w piwie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
golonki 2 sztuk
piwo jasne 2 szklanek
cebula 2 sztuk
smalec 2 łyżek stołowych
jałowiec 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Musztardę wymieszać z utartym jałowcem, solą oraz pieprzem. Tą mieszanką natrzeć umyte, osuszone golonki i wstawić na noc do lodówki. Oczyszczone, pokrojone w plastry cebule obsmażyć na łyżce smalcu. Osobno obsmażyć na rumiano golonki i włożyć do rondla z grubym dnem, dodać cebulę, wlać piwo i zagotować. Dusić na małym ogniu do miękkości (ok. 2h). podawać z surówką z kiszonej kapusty lub z kapustą z grochem i pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7858/Golonka-duszona-w-piwie