Wykonanie
Składniki:- 4
golonki,- 0,5 kostki
smalcu,- 4 duże
cebule,- 2 paczki
owocu jałowca,- 2
piwa,-
pieprz,
sólOkoło 12 godzin przed smażeniem skórke
golonek należy ponacinaćw kształcie szachownicy, natrzeć
sola,
pieprzem oraz zmielonym
owocem jałowca, następnie włożyć do naczynia.Przykryte
golonki odstawić do lodówki.Przygotowanie:
Golonki smażyć na patelni, po zrumienieniu się jednej strony przełożyći dodać pociętą
cebulkę, wlać 0.5
piwa. Po usmażeniu włożyć do naczyniażaroodpornego (razem z
cebulką i
piwem). Następnie piec w piekarniku w temp. 200 stopni C. Po 40 min. przewrócic
golonki,polać reszta
piwa, przykryć i z poworotem włożyć do piekarnika.Po godzinie gotowe
golonki wyjąć i podawać :)S M A C Z N E G O!!!