ßßß Cookit - przepis na "Zaprawa golonek"

"Zaprawa golonek"

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 4 golonki,
- 0,5 kostki smalcu,
- 4 duże cebule,
- 2 paczki owocu jałowca,
- 2 piwa,
- pieprz, sól
Około 12 godzin przed smażeniem skórke golonek należy ponacinać
w kształcie szachownicy, natrzeć sola, pieprzem oraz zmielonym
owocem jałowca, następnie włożyć do naczynia.
Przykryte golonki odstawić do lodówki.
Przygotowanie:
Golonki smażyć na patelni, po zrumienieniu się jednej strony przełożyć
i dodać pociętą cebulkę, wlać 0.5 piwa. Po usmażeniu włożyć do naczynia
żaroodpornego (razem z cebulką i piwem). Następnie piec w piekarniku w temp. 200 stopni C. Po 40 min. przewrócic golonki,
polać reszta piwa, przykryć i z poworotem włożyć do piekarnika.
Po godzinie gotowe golonki wyjąć i podawać :)
S M A C Z N E G O!!!
Źródło:http://deliciouseating.bloog.pl/id,335265926,title,Golonka-w-piwie,index.html