ßßß
Składniki:- 4 golonki,- 0,5 kostki smalcu,- 4 duże cebule,- 2 paczki owocu jałowca,- 2 piwa,- pieprz, sólOkoło 12 godzin przed smażeniem skórke golonek należy ponacinaćw kształcie szachownicy, natrzeć sola, pieprzem oraz zmielonymowocem jałowca, następnie włożyć do naczynia.Przykryte golonki odstawić do lodówki.Przygotowanie:Golonki smażyć na patelni, po zrumienieniu się jednej strony przełożyći dodać pociętą cebulkę, wlać 0.5 piwa. Po usmażeniu włożyć do naczyniażaroodpornego (razem z cebulką i piwem). Następnie piec w piekarniku w temp. 200 stopni C. Po 40 min. przewrócic golonki,polać reszta piwa, przykryć i z poworotem włożyć do piekarnika.Po godzinie gotowe golonki wyjąć i podawać :)S M A C Z N E G O!!!