Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
grzyby suszone 2 sztuk
miełbasa biała 300 gramów
boczek wędzony 100 gramówzakwas na żur 2 szklanek
wegeta 1 łyżek deserowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 3 ziarna
majeranek 2 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
śmietana 125 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę oraz
czosnek pokroić, a umyte
grzyby namoczyć w pół szklanki
wody.
Kiełbasę nakłuć w kilku miejscach, a
boczek pokroić w kostkę. Zagotować 3 szklanki
wody, dodać
grzyby,
cebule oraz
czosnek i lekko posolić. Włożyć
kiełbasę oraz połowę
boczku i gotować na małym ogniu ok. 40 minut. Po 20 minutach gotowania dodać zakwas oraz
przyprawy. Zupę podawać z
jajkami ugotowanymi na twardo i
śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: