ßßß Cookit - przepis na Serca z cukinią

Serca z cukinią

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
pieczarki 6 sztuk
pasta z suszonych pomidorów 2 łyżek stołowych
mozzarella 120 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
oregano według uznania
Wykonanie:
Z ciasta wyciąć 2 serca i zawinąć brzegi. Placki ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, po nakłuwać widelcem i posmarować past a z pomidorów. Oczyszczone pieczarki, umytą cukinię oraz zer pokroić na plasterki. Na cieście ułożyć kolejno ser, cukinie i pieczarki, skropić oliwą, posypać oregano. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z keczupem.
Uwagi:
Ciasto francuskie można zastąpić gotowymi spodami do pizzy. Można tez dodać chilli albo kiełbasę pepperoni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9451/Serca-z-cukinia