Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
pieczarki 6 sztukpasta z
suszonych pomidorów 2 łyżek stołowych
mozzarella 120 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
oregano według uznaniaWykonanie:Z ciasta wyciąć 2
serca i zawinąć brzegi. Placki ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, po nakłuwać widelcem i posmarować past a z
pomidorów. Oczyszczone
pieczarki, umytą
cukinię oraz zer pokroić na plasterki. Na cieście ułożyć kolejno
ser,
cukinie i
pieczarki, skropić
oliwą, posypać
oregano. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z
keczupem.Uwagi:
Ciasto francuskie można zastąpić gotowymi
spodami do pizzy. Można tez dodać
chilli albo
kiełbasę pepperoni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: